A kép illusztráció, eltérhet a valódi termék pontos megjelenésétől.

VIVAMAX GYVH43 Salty-Air ultrahangos párásító

Szín: Fehér
Termék típusa: Ultrahangos párásító
Max. teljesítmény: 25 W
Víztartály kapacitása: 3.5 l
Max. szobaméret: 25 m²
Párásító teljesítmény: 230 ml/h
Kijelző: Igen

21 990Ft

Raktáron

EAN: 5999105006411 Cikkszám GYVH43 Kategóriák , , Márka:

Hasonló termékek

Leírás

Kérjük, tekintse meg a termékcsalád többi készülékét: Salty-Air ultrahangos párásítók
Speciális, 3az1-ben párásító rendszer:
A Salty-Air ultrahangos párásító forradalmian új kialakításának köszönhetően nem csak vízzel történő hideg párásításra, hanem Salvus gyógyvízzel és illóolajokkal is használható!
Víztartálya speciális, ellenálló műanyagból készült, míg ultrahangos porlasztójához korrózióálló rozsdamentes acél betétet használtunk.
 1. Hagyományos hideg párásítás vízzel
  A készülék segítségével ideális páratartalmat varázsolhat otthonába. Praktikus extra termékfunkciói (időzítő, LED világítás, könnyű utántöltés) nagy előnyt jelenthetnek a használat során.
 2. Salvus gyógyvizes párásítás
  A bükkszéki Salvus gyógyvíz összetételét tekintve a világon egyedülálló, igen magas összes oldott anyag tartalmú (22.989 mg/l) gyógyvíz.
  A Salvus gyógyvíz párája (Salvus gyógyvizes klíma) jótékony hatással van a légutak hurutos megbetegedéseinek kezelésére, nyákoldásra, rekedtség esetén a hangszálak regenerálására, illetve használható Astma bronchiale, Croup-szindróma és a dohányzás okozta panaszok esetében is.
 3. Aromaterápia
  Kényeztesse érzékeit esszenciális Vivamax illóolajokkal! Újdonság, hogy párásítónk korrózióálló víztartályába közvetlenül is csepegtethet illóolajat, így az illatélmény még intenzívebb lesz!
  A népszerű illóolajaink közül érdemes kiemelni az eukaliptuszt és a levendulát, melyek jó szolgálatot tehetnek a téli napokon!

A készülék legfontosabb előnyei:

 • Salvus gyógyvízzel és illóolajokkal is használható
  • Speciális rozsdamentes acél betét
  • Korrózióálló műanyag tartály
 • Időbeállítási lehetőség
 • 7 színű LED világítás
 • Párakibocsájtás: 230 ml/óra
 • Ajánlott helyiségméret:
  • párásításhoz: 25 négyzetméter
  • Salvus gyógyvizes klímához: minél kisebb a légtér, annál hatékonyabb
 • Szabályozható intenzitás
 • 3,5 literes víztartály
 • Akár 15 órás folyamatos működésre is alkalmas

Antibakteriális hatású víztartály (SGS tanúsítvánnyal)

Használja Salvus gyógyvízzel vagy 100% tisztaságú Vivamax illóolajjal!

Hasonlítsa össze a termékcsalád készülékeit és válassza ki az igényeinek megfelelőt!

Salty-Air termékcsalád összehasonlító táblázat

Műszaki adatok:

 • Feszültség: AC 100-240V, DC 24V
 • Frekvencia: 50-60Hz
 • Teljesítmény: 25W
 • Hangerő: max. 35 dB
 • Víztartály kapacitás: 3,5 l
 • Párakibocsájtás: max. 230 ml/óra
 • Ajánlott helyiségméret: max 25 m2
 • A készülék magassága: 31 cm

Vásárlói elállás esetén kérjük figyelembe venni a 45/2014. (II.26.) kormányrendelet 29.§ (1) bekezdésének e, pontja szerinti szabályozást, mely szerint:
A fogyasztó nem gyakorolhatja indoklás nélküli elállási jogát, olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követően felbontásra került.
Kérjük, ilyen esetben vagy kérdés esetén vegye fel a kapcsolatot a [email protected] e-mail címen.

Milyen vizet tegyünk a párásítóba?

Csapvíz vagy palackozott víz? Esetleg desztillált víz? Sokszor felmerülhet a kérdés, hogy milyen vízzel töltsük fel az ultrahangos párásítót és az aromadiffúzort.
Most tiszta vizet öntünk a pohárba (és a párásítókba), eloszlatjuk a kételyeket!

Az ultrahangos párásítók és aromadiffúzorok ultrahangos porlasztásos technikával állítják elő az úgy nevez hideg párát, amit a készülék kibocsát.
Ehhez a vizet egy ultrahangos membrán segítségével apró, mikroszkopikus részecskékre bontják, amik aztán a ködfelhőt képezik.

Nem mindegy azonban, hogy az ultrahangos párásítókba és párologtatókba milyen vizet használunk!

Nézzük végig a lehetőségeket!

Csapvíz:

VIVAMAX GYVH43 Salty-Air ultrahangos párásító

A vezetékes víz a legkézenfekvőbb megoldás a párásító feltöltésére, ugyanakkor kijelenthetjük, hogy az egyik legrosszabb is.
A csapvíz minősége és összetétele területenként eltérő lehet, de bárhol veszünk belőle mintát, az mindenképp tartalmaz ásványi anyagokat (többek között kalciumot, magnéziumot, szódiumot, káliumot stb.)
Emellett a csapvíz természeténél fogva tartalmazhat kémiai és biológiai anyagokat, (többnyire) ártalmatlan mikroorganizmusokat, szerves részecskéket, különböző maradványokat, stb.
Habár a vezetékes víz a legtöbb esetben emberi fogyasztásra alkalmas, azért a területi különbségek még így is hatással lehetnek az érzékenyebb egyénekre. (Gondoljunk csak arra, amikor enyhe hasmenésünk, puffadásunk van attól, ha nyaraláskor a megszokottól eltérő csapvizet iszunk.)

A párásító készülék a vizet a benne található anyagokkal együtt apró részecskékre bontja, így a párával együtt minden más is a levegőbe kerül.
Ezt tapasztalhatjuk akkor is, ha a párásító közelében bútorokon észreveszünk egy vékony, fehér, porszerű lerakódást, ami a vízben oldott ásványi anyagok – nagyrészt kálcium és magnézium – kicsapódása után hátramarad.
A vezetékes víz tehát klórtartalma és ásványi anyag tartalma miatt károsíthatja a párásító készüléket, aminek élettartama így az elvárhatóhoz képest jelentősen megrövidülhet.

Ráadásul porlasztással a csapvízben található minden részecske a levegő kerül, így belélegezzük a kémiai anyagok, tisztításra szolgáló vegyületek maradványait, valamint a mikroorganizmusokat, baktériumokat is.
A csapvíz tehát több szempontból sem ajánlott a párásító feltöltésére.

 

Ásványvíz, palackozott vizek:

A fent említett okoknál fogva az ásványvíz, különösen a magas ásvány tartalmú vizek szintén nem jelentenek jó választást a párásító működtetéséhez, hiszen az kálcium és magnézium részecskék a készüléket idő előtt tönkretehetik.

VIVAMAX GYVH43 Salty-Air ultrahangos párásító

Ez alól kivételt képeznek a kifejezetten magas ásványi anyag tartalmú vizekre, pl. a Salvus gyógyvizes párásításra kifejlesztett készülékek.
Ezek a párásító berendezések speciális korrózióálló alkatrészekkel vannak ellátva és a működtetésükkel a cél a gyógypára képzése, mely köztudottan jó hatással van egyes légúti megbetegedésekre.

Ráadásul számos kutatás bizonyítja, hogy a palackozott vizek több baktériumot és szerves maradványt tartalmaznak, mint a klórral tisztított csapvíz.
Természetesen ezek a vizek fogyasztásra tökéletesen alkalmasak, tehát komolyabb egészségügyi kockázatot a belélegzésük sem jelent.
De ha igazán körültekintőek akarunk lenni, akkor beláthatjuk, hogy az ásványvíz párája sem optimális hosszan tartó belélegzés esetén.

 

Ioncserélt víz/lágy víz:

Fentebb láttuk, hogy a kemény csapvíz, illetve a magas oldott ásványi anyag tartalmú palackozott víz használata nem szerencsés párásító működtetésére, hiszen jelentősen rövidíthetik a készülék élettartamát.
A víz lágyítására a legtöbb párásító tartalmaz vízszűrőt, mely pontosan arra szolgál, hogy a víz keménységét enyhítse és csökkentse a vízkő képződést.
Ezért a vízszűrő cseréjét érdemes észben tartani, és elvégezni, amikor szükséges. Lágyabb víz alkalmazásával pedig megnövelhetjük a készülék működési idejét.
A palackozott ioncserélt vizek esetében a kálcium és magnézium ionokat nátrium ionokra cserélték, ezzel tulajdonképpen egy lágy vizet állítottak elő, melynek használatával egyes berendezések és akkumulátorok élettartama meghosszabbítható.

Mivel ásványi anyagokat nem tartalmaz, ezért az ioncserélt víz jó választás lehet az ultrahangos párásító feltöltésére, ugyanakkor ez sem a legjobb megoldás, hiszen az ioncserélt víz általában mindennapos emberi fogyasztásra sem ajánlott.
Bár keménységet okozó vegyületeket nem tartalmaz, ugyanakkor a szerves maradványokat, kémiai vegyületeket és mikroorganizmusokat még megtalálhatjuk benne, és ezek hosszú ideig tartó belélegzése a csapvíz párájához hasonlóan egészségügyi okokból kérdéses lehet.

 

Desztillált víz:

A desztillált víz annyiban hasonlít az ioncserélt vízre, hogy nem tartalmaz keménységet okozó ásványi anyagokat, mégis egy teljesen más eljárással és más célra készült vízről beszélünk.
A desztillált víz tulajdonképpen egy tisztított víz, melyből nem csak az ásványi anyagokat távolították el, hanem a kóros szennyeződések, fertőtlenítő anyagok (pl. klór), szerves maradványok valamint mikroorganizmusok is jelentősen alacsonyabb mennyiségben találhatóak meg benne. A desztillált víz fogyasztása egészségre nem ártalmas – sőt, ma már vásárolhatók házi víztisztító, desztilláló készülékek – hosszú távú fogyasztása mégsem ajánlott.
Ha valaki mégis emellett dönt, akkor azt mindenképpen kellő odafigyeléssel és óvatossággal tegye, hiszen az ásványvizek, sőt, a csapvíz fogyasztása számos szükséges ásványi anyaggal pótolja nap, mint nap a szervezünket.

Mivel a desztillált vizek csaknem minden szennyeződéstől mentesek, így ezek jelentik a legoptimálisabb választást a párásító feltöltésére is.

 

Miért ajánljuk a desztillált víz használatát a párásító és akár az ultrahangos aromadiffúzor feltöltésére?

 1. Desztillált víz használatával nem csak a párásító berendezés hosszú távú működését biztosíthatjuk, hanem a légutakat is óvhatjuk az esetleges irritáló anyagoktól.
 2. Továbbá a párásító tartályában felejtett víz sem fog megposhadni, mivel a desztillált víz mikroorganizmusoktól, baktériumoktól és vírusoktól mentes.
 3. Ráadásul desztillált víz használatával esélyt sem adunk, hogy a vízből ezek a baktériumok és mikroorganizmusok a levegőbe kerüljenek!

 

 

A Salvus gyógyvíz jótékony hatásai és felhasználási alternatívái

Ismerje meg a Salvus gyógyvíz történetét, felhasználási módjait és alkalmazási területeit!

Mi is pontosan a Salvus gyógyvíz?

A Salvus gyógyvíz összetételét tekintve a világon egyedülálló, igen magas összes oldott anyag tartalmú (22.989 mg/l) gyógyvíz, amely a nagy oldott ásványi sótartalmú, alkáli-hidrogén-karbonátos-kloridos, brómos-jodidos gyógyvizek csoportjába tartozik és Bükkszéken kerül kitermelésre 540 méter mélyről. Az anionok közül kiemelkedő mennyiségű a hidrogén-karbonát, amely a többi összetevővel komplex hatást kifejtve a vizet az egyik legkülönösebb tulajdonságú gyógyvízzé teszi.

Milyen betegségek esetében alkalmazható hatékonyan a Salvus gyógyvíz?

A Salvus gyógyvíz különösen hatékonyan alkalmazható megelőzés céljából, továbbá a benne található oldott halogénelemek az egészséges emberek számára is jótékony hatásúak: inhalálás révén eredményesen segíti a légutak megtisztulását, így ajánlott az egyébként egészséges dohányosoknak, “városlakóknak”, poros környezetben dolgozóknak. Szintén hatékony segítség légúti- és gyomorproblémák esetében, gyomorhurut és gyomorfekély kezelésére, túlzott savtermelés okozta panaszokra és gyomorégésre egyaránt. Különösen ajánlott asztmatikus panaszok, a légutak hurutos, vagy nehezen ürülő váladékképződéssel járó megbetegedéseiben (egyes allergiás betegségek: pl. szénanátha) szenvedők, krupp-szindróma kiegészítő kezelésére, a köhögés minden típusára, erősen igénybe vett hangszálak regenerálására, rekedtség megszüntetésére.

Mit jelent a Salvus vizes „gyógyklíma”?

Sokan tapasztalhatják, hogy légzőszervi megbetegedések esetén jobban érzik magukat tiszta, sós párás levegőben. Ennek oka, hogy a sós pára belégzése a letapadt, szívós váladékot fellazítja, és könnyebbé teszi annak kiürülését. A pollenszegény levegő hatására pedig a virágporra érzékenyeknél szinte az első naptól csökkennek az allergiás tünetek. A gyógyklímát otthonunkban is előállíthatjuk olyan eszközzel, amely alkalmas arra, hogy a Salvus gyógyvizet megfelelő mennyiségben a levegőbe juttassa és ezáltal ködöt képezzen, amely belélegzéssel a mély légutakba juthat és kifejtheti jótékony hatását.

Milyen formában és eszközökkel alkalmazhatja a Salvus gyógyvizet?

A Salvus gyógyvíz felhasználásának módozatait tekintve beszélhetünk:

 • inhalálásról
 • párásításról
 • ivókúráról

A Salvus gyógyvíz inhalálását az arra alkalmas készülékek, inhalátorok révén valósíthatjuk meg. Segítségével hatékonyan kezelhetők a felső- és alsó légúti krónikus gyulladások, asztma és tüdőgyulladás is. Az inhalátor a gyógyvizet apró szemcsékké porlasztja, majd sűrített levegő segítségével a tartozék arcmaszkon vagy az orrszondán keresztül juttatja a légutakba, így gyors, biztonságos és kényelmes kezelést biztosít.

A Salvus gyógyvizet párásítás útján is belélegezhetjük, amelyben a párásítókészülék lehet segítségünkre. A Salvus vízzel való párásítás nagyon jó hatással van a felső légúti megbetegedésekre, tisztítja a légutakat, a vele való inhalálás gyulladáscsökkentő és hurutoldó hatású. A Salvus gyógyvizes párásítás során a gyógyvíz magas ásványi anyag tartalma miatt nagy mennyiségű fehér por fog keletkezni. Érdemes egy kisebb helyiségben, pl. fürdőszobában párásítani, főleg megbetegedés esetén, így növelhető a hatékonyság és a pára lecsapódásakor keletkező finom por tisztítása is könnyebb.

TIPP: a készülékek kiválasztásánál érdemes odafigyelni arra, hogy alkalmas legyen a magas sótartalmú gyógyvíz porlasztására, mivel számos párásítót kizárólag csapvíz porlasztásához terveztek, így más jellegű folyadék tönkre teheti azt.

Az ivókúra pedig jótékony hatással lehet elsősorban a gyomortájékon jelentkező panaszokra, a gyomorhurut, savtúltengés és ezzel járó gyomorbetegségek csillapításában, továbbá nyákoldó hatása miatt egyes gyulladásos gyomor- és bélbetegségek esetében is alkalmazható.

TUDTA? Alternatív felhasználási módot jelentenek a fentiekben bemutatottakon felül a Salvus gyógyvizes permetek is. Ezen permetek kis üvegcsékben érhetők el, és közvetlenül orrba vagy szájba permetezhetők, célzottan és hatékonyan fejthetik ki hatásukat többek között a nyákoldásban és a váladék kiürülésének elősegítésében.

 

 

Mindent a Salvus gyógyvizzel történő párásításról és inhalálásról!

Természetes gyógymódok a légúti problémákkal szemben!

Egyre gyakrabban jelentkeznek felsőlégúti megbetegedések gyermekek és felnőttek körében egyaránt, és sokszor tanácstalanul állunk, hogy milyen gyógymódot válasszunk. Az egyre népszerűbb Salvus gyógyvíz- amely magas oldott ásványi sótartalmának és a világon egyedülálló, igen jelentős arányú összes oldott anyag tartalmának köszönhetően- minden esetben hatékony megoldást jelent, ugyanakkor felhasználási módozatai között érdemes célzottan a számunkra legmegfelelőbbet kiválasztani.

Tartalom:

 1. Salvus gyógyvizes inhalálás vagy párásítás?
 2. Legfontosabb különbségek a Salvus gyógyvíz párásítóval vagy inhalátor segítségével történő belélegzésénél
 3. Mit jelent a Salvus „gyógyklíma”?
 4. Vivamax „gyógyklíma” tippek
 5. Gyakori kérdések Salvus gyógyvíz “gyógyklímakénti” vagy párologtatásra történő felhasználásával kapcsolatban

1. Salvus gyógyvizes inhalálás vagy párásítás?

A Salvus gyógyvíz belélegzésére mind inhalátor, mind hidegpárásító segítségével sor kerülhet, a különbség elsősorban a kibocsátott szemcseméretben és a kezelés időtartamában keresendő. Amely közös bennük, hogy az inhalációhoz a Salvus gyógyvizet minden esetben tisztán, hígítás nélkül használjuk.

Az inhalátor vásárlásnál mindenképpen tartsuk szem előtt, hogy ellenálló legyen a sóoldatokkal szemben, tehát porlasztóját az ne károsítsa. A hagyományos, kompresszoros inhalátorok egész apró részecskék formájában (3-4 µm-mikron) bocsátják ki a porlasztott Salvus gyógyvizet, amely segíti a hatóanyagok gyorsabb felszívódását. Egyre népszerűbbek a MESH inhalátorok is, amelyek az előbbiekhez képest még kisebb szemcseméret (2-2,5 µm-mikron) porlasztására képesek, így hatékonyabbak és további előnyük, hogy készülék méretet tekintve is kisebbek és alacsonyabb zajszinttel járnak.

Előfordulhat azonban, elsősorban kisgyermekek esetében, hogy nem viselik jól az inhalátoros terápiát, bizonyos eszközök zajszintje- vagy esetleg amiatt, hogy huzamosabb ideig egyhelyben kellene ülniük. Szerencsére már számukra is létezik optimális megoldás a Salvus gyógyvíz belélegzésére, amennyiben párásító segítségével juttatjuk a levegőbe azt, azaz Salvus „gyógyklímát” hozunk létre (A „gyógyklímáról” bővebben a lentiekben olvashat.). Előnye, hogy ebben az esetben a gyermek nincs helyhez kötve, a terápia közben- amely ebben az esetben 15-20 percet vesz igénybe – akár játszhat, mozoghat is! Fontos szem előtt tartani, hogy olyan készüléket válasszunk, amely 1-5 µm közötti szemcseméretű párát juttat a levegő, mivel ennél nagyobb szemcseméret már nem alkalmas inhalálásra.

Bármelyik megoldást is választja, tartsa szem előtt, hogy lefekvés előtt 1-2 órával már ne inhaláljon Salvus gyógyvizet, így annak még elegedő ideje lesz kifejteni erős nyákoldó hatását!

VIVAMAX GYVH43 Salty-Air ultrahangos párásító

VIVAMAX TIPP:
a párásító készülékek között kialakításuk miatt csupán kevés olyan eszköz található, amely alkalmas a sóoldat, így Salvus gyógyvíz párásítására is. Azonban a Vivamax Salty-Air ultrahangos párásító víztartálya speciális, ellenálló műanyagból készült, míg ultrahangos porlasztójához korrózióálló rozsdamentes acél betétet használtak, így forradalmian új kialakításának köszönhetően Salvus gyógyvízzel és illóolajokkal is használható! A „gyógyklíma” előállításához próbálja ki a Salvus-párásítást magas páratartalmon! A Salty-Air párásítók kb. 10 perc alatt az Ön fürdőszobáját is megtöltik a Salvus vízből porlasztott „gyógyköddel”.

2. Melyek a legfontosabb különbségek a Salvus gyógyvíz párásítóval vagy inhalátor segítségével történő belélegzésénél?

Fontos különbség a terápia időigénye, gyakorisága és a kibocsátott szemcseméret, és felhasználók száma, amelyben a fenti táblázat nyújt segítséget. A leglényegesebb szempontokat pedig itt láthatja:

Miért a párásítás? Miért az inhalálás?
 • kényelmes
 • hangtalan
 • egy közös helyiségbe összeülve (pl. fürdőszoba) akár „családi program” is lehet
 • „észrevétlen” kúraként szolgálhat, hiszen akár nappal, játék közben is működhet a gyerekszobában (alacsonyabb fokozaton, akár higított Salvus gyógyvízzel)
 • hordozható, mobilis
 • nagyobb koncentrációban lélegezhető be a Salvus pára
 • ennek köszönhetően a kezelés gyorsabb
 • kevesebb Salvus gyógyvizet fogyaszt

3. Mit jelent a Salvus „gyógyklíma”?

A Salvus „gyógyklíma” a Salvus gyógyvízből párásító segítségével előállított, magas páratartalmú gyógyköd. Alapja az, hogy sokan tapasztalhatják, hogy légzőszervi megbetegedések esetén jobban érzik magukat tiszta, sós párás levegőben. Ennek oka, hogy a sós pára belégzése a letapadt, szívós váladékot fellazítja, és könnyebbé teszi annak kiürülését. A pollenszegény levegő hatására pedig a virágporra érzékenyeknél szinte az első naptól csökkennek az allergiás tünetek. A gyógyklímát otthonunkban is előállíthatjuk olyan eszközzel, amely alkalmas arra, hogy a Salvus gyógyvizet megfelelő mennyiségben a levegőbe juttassa és ezáltal ködöt képezzen, amely belélegzéssel a mély légutakba juthat és kifejtheti jótékony hatását.

4. Vivamax tippek a „gyógyklíma” kialakításához

 • A Salvus „gyógyklímát” legjobb, ha a fürdőszobában állítjuk elő, mivel a kisebb térben gyorsabban elérhető a magas páratartalom. Emellett itt könnyen tisztíthatóak felületek és a műszaki cikkeket sem károsítja a kibocsátott pára és lerakódás.
 • Kapcsoljuk be már 5-10 perccel a tervezett terápia előtt a készüléket!
 • Fontos, hogy a kezelés alatt tartsuk csukva a helyiség ajtaját!
 • A nehezen tisztítható dolgokat pakoljuk el, így elkerülhetjük, hogy a kibocsátott ásványi anyagokban gazdag pára után lerakódás keletkezzen rajtuk.
 • Lazuljunk el, készítsük be kedvenc könyvünket, esetleg a gyermekünk kedvenc mesekönyvét, társasjátékát! A Salvus gőzkabin hamarosan a család egyik kedvenc időtöltésévé is válhat és a „gyógyklímában” eltöltött idő akár családi program is lehet!
 • A „gyógyklímát” akár a napi fürdetés során is alkalmazhatjuk, amennyiben gyermekünk türelmetlen. Sok gyermek a kádban örömmel eltölt 20 percet, ez az idő bőven elég lehet a Salvus kezeléshez is.
 • A páraszintet akár Vivamax páraszintmérővel is ellenőrizhetjük, vagy akár a csúcskategóriás, páraszintmérővel ellátott Salty-Air „Prémium” párásító segítségével is!

5. Gyakori kérdések a Salvus „gyógyklímával” és a Salvus gyógyvíz párologtatásával kapcsolatban

5.1.  “Gyógyklíma

Hol/melyik helyiségben érdemes a készüléket gyógyvizes klíma létrehozásához használni?

Mivel az új Salty-Air ultrahangos párásító Salvus gyógyvizes párásítás esetén jelentős ködöt képezhet a zárt helyiségekben és a magas só/ásványi anyag tartalma miatt a kiáramló párából minden bizonnyal por szerű lerakódás jelentkezik a helyiségben található tárgyakon, így remek megoldás lehet, ha a készüléket a fürdőszobában használjuk: mérettől függően akár 10 perc alatt is elérhetjük a kívánt magasabb páratartalmat, ahol elegendő kúra-szerűen 15-20 percet eltöltenünk a kívánt hatás eléréséért. Így elkerülhetjük, hogy az érzékenyebb bútorokon, kiegészítőkön lerakódás keletkezzen. Ezen felül kisebb helyiségekben könnyebben elérhetjük a magasabb páratartalmat is.

Mit jelent a gyógyklíma szempontjából a „magasabb” páraszint?

A magasabb szint alatt akár a 70-80%-os páratartalmat értjük, amely normál körülmények között 50% körül lenne. A magasabb páratartalom előnye, hogy a Salvus gyógyvizes pára még intenzívebben fejtheti ki a hatását.

Mennyi időt javasolt eltölteni a Salvus „gyógyklímában”? 

Ha a helyiség elérte a kívánt páraszintet, körülbelül 15-20 percet javasolt itt töltenünk a kívánt hatása elérése érdekében. A kezelést napi 2-3 alkalommal is megismételhetjük.

Normális jelenség, ha a terápia alatt/után köhögünk?

Igen, mivel a „gyógyklímának” köszönhetően a letapadt nyák folyamatosan felszakad, ezt köhögjük fel, így tisztulnak a légutak és enyhülnek a légúti megbetegedés tünetei is.

Túl lehet-e adagolni a Salvus párát?

Nem, de a „gyógyklímában” elegendő 15-20 percet eltölteni a hatékony terápia megvalósítása érdekében.

5.2. Salvus gyógyvizes „hagyományos” párásítás

Milyen arányban használjuk a Salvus gyógyvizet a párásításhoz?

Olyan készülékek esetében, mint a Vivamax Salty-Air párásító, amely kialakításánál fogva alkalmas erre, használhatjuk a Salvus gyógyvizet 100%-osan, hígítás nélkül is, de minden Salvus gyógyvizes használat után javasoljuk a folyadék eltávolítását és a készülék kitisztítását. Ezt az arányt olyankor alkalmazzuk, amikor rövidebb időt (15-20 perc a fürdőszobában, Salvus gyógyklíma esetén) kívánunk a Salvus-ködben tölteni.

A Salvus gyógyvíz igény szerint hígítható is, azonban hatékonysága a hígítás mértékével együtt csökken, tehát a Salvus gyógyvíz leghatékonyabban 100%-os töménység mellett, „gyógyklímaként” használható. Az oldat hígítása praktikus megoldás lehet szobai használatkor a lerakódások csökkentésére és abban az esetben, ha huzamosabb időn keresztül párásításra kívánjuk használni. A hígítás aránya tehát a felhasználótól, illetve a külső körülményektől is függ.

Hol párásítsunk?

Párásítás a fűtési szezonban, vagy azon kívül alacsony páratartalmú helyiségekben gyakorlatilag bárhol előnyös lehet, ahol huzamosabb ideig tartózkodunk. Sokan az éjszakai használatot részesítik előnyben, így akár a háló- vagy gyerekszobában is elhelyezhetjük a párásító készüléket, ez esetben viszont ajánlott 55-60% körül maximalizálni a páratartalmat. Ügyeljünk arra, hogy a készüléket ne helyezzük műszaki, elektromos árammal működő készülékek közelébe, illetve olyan helyre, felületre, amelynek állagában a kicsapódott sós lerakódás kárt okozhat.

Amennyiben azonban a fentiekben bemutatott, extra magas pára- és ásványianyagtartalommal járó Salvus „gyógyklímát” kívánjuk kialakítani, mindenképp a fürdőszobában történő alkalmazást javasoljuk, mivel magas páratartalom és Salvus-koncentráció esetén a kicsapódott anyagok mind a bútorban, mint a tapétában és egyéb, érzékenyebb eszközökben is kárt tehetnek, illetve tisztításuk is nehezebb.

Használható-e illóolajokkal egyidejűleg?

Igen, a párásítás során a Salvus gyógyvízhez akár illóolajat is adhatunk, így egy időben élvezhetjük a hatékony só- és aromaterápiát. Az illóolaj kiválasztásánál érdemes természetes, 100% tisztaságú, így adalékanyag mentes illóolajat használni.

Egészséges ember is használja/használhatja? Lehet szerepe a megelőzésben?

Igen, a Salvus gyógyvíz különösen hatékonyan alkalmazható akár megelőzés céljából, továbbá a benne található oldott halogénelemek az egészséges emberek számára is jótékony hatásúak: inhalálás útján eredményesen segíti a légutak megtisztulását, így ajánlott az egyébként egészséges dohányosoknak, “városlakóknak”, poros környezetben dolgozóknak.

Mire használható még a Salvus gyógyvíz?

Hatékony segítség légúti- és gyomorproblémák esetében, gyomorhurut, reflux és gyomorfekély kezelésére, túlzott savtermelés okozta panaszokra és gyomorégésre egyaránt.

Különösen ajánlott asztmatikus panaszok, a légutak hurutos, vagy nehezen ürülő váladékképződéssel járó megbetegedéseiben (egyes allergiás betegségek: pl. szénanátha) szenvedők, krupp-szindróma kiegészítő kezelésére, a köhögés minden típusára, erősen igénybe vett hangszálak regenerálására, rekedtség megszüntetésére.

További információk

Tömeg 1.4 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„VIVAMAX GYVH43 Salty-Air ultrahangos párásító” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mások ezeket is kedvelik